Taphtuma

Umicon saapuu Turkuun!

Ensimmäinen Umicon pureutuu japanilaisiin peleihin, sarjakuvaan ja animaatioon – eli mangaan ja animeen – Turun Logomossa 24.–25.2.2018. Tapahtuman ohjelmasta löydät paneeleita, luentoja, työpajoja ja konsertteja. Lisäksi pääset tapaamaan kunniavieraita nimikirjoitustilaisuuksissa ja kunniavierasohjelmissa.

Umiconista löytyy myös kattava myyntipöytäsali ja taidekuja, joissa voit tehdä löytöjä tapahtuman molempina päivinä.

Tapahtuma on avoinna lauantaina klo 10.00–20.00 ja sunnuntaina klo 10.00–17.00.

Lisätietoa ohjelmastamme löydät Ohjelma-sivultamme!

Umiconin järjestää Suomen Con-tapahtumat Oy.

UMICON yrityksessä Logomo, Turku

UMICON 2018 on ensimmäinen laatuaan Logomossa, Turussa. Se liittyy japanilaisia pelejä, manga ja anime. Tapahtuma järjestettiin 24.–25.2.2018 – johon osallistui erilaisia luentoja, paneeleja, työpajoja ja konsertteja. Sinulla on myös mahdollisuus tavata vieraita ja saada nimikirjoitus! 

UMICON on avoinna lauantaisin klo 10.00-20.00 ja sunnuntaina klo 10.00-17.00. Tapahtuman järjestää Suomen Con-events Oy.

Miten hakea vapaaehtoisena?

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä tapahtumaan, voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen umicon@umicon.com. Liitä mukaan nimesi, puhelinnumerosi, ikäsi, vapaaehtoistyön päivämäärä ja muut tarvittavat tiedot. Jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi kysyä.

Vapaaehtoisilla on seuraavat edut:

 • Ilmainen paita
 • Delicacy yrityksessä Manga Cafe
 • Työntekijä tauko huone catering
 • Lounas 
 • Lattiamajoitus viikonloppuna (tarvittaessa)
 • Viikonloppulippu (arvoltaan 40 € )

*Voit hakea 4.9.2018 klo 12.00–30.10.

Hyväksymme myös ohjelmapäälliköiden hakemukset. Jos sinut hyväksytään, sinulla on oikeus seuraaviin etuuksiin:

 • Viikonloppulippu (arvoltaan 40 € )
 • Lattiamajoitus viikonloppuna (tarvittaessa)
 • Ilmainen lounas ohjelman päivälle 
 • Työntekijä tauko huone catering

Jos sinulla on kysyttävää työhakemuksesta, voit ottaa meihin yhteyttä tyovoima@umicon.fi. Jos sinulla on kysyttävää vapaaehtoisista lainvalvontaviranomaisista, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen turva@umicon.fi, kun taas ohjelmasovelluksen kysymykset voidaan lähettää program@umicon.fi.

Miten ostaa lippu?

Jos haluat ostaa lippuja viikonlopputapahtumaan, niitä myydään Lippu.fi. Taidegallerialippujen osalta ne ovat saatavilla Suomen Con-tapahtumien verkkokaupassa. Lisätietoja saat lipunmyynti-sivulta.

Early Bird Viikonloppu Lippu

Voit ostaa aikaisen lintulipun 22.9.-10.11. 

Tämän jälkeen viikonloppulippuja myydään hintaan 41,80 €(sis. alv-ja palvelumaksut). Voit suunnata Lippu.fi ostamaan aikaisen lippusi mahdollisimman pian! 

*Alle 13-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa.

Kunniavieraiden

Vieraamme kunnia vent ovat Tanemura, Hinoue, Tanioka ja REIKA.

Arina Tanemura

Tässä on viesti Arina Tanemura, itse:

“Osallistun Umiconiin vieraana. Olen halunnut vierailla Suomessa ainakin kerran pitkään, joten olen todella iloinen, että minut on kutsuttu. Toivon, että tämän tapahtuman kautta voin viettää mukavaa aikaa yhdessä teidän kaikkien kanssa tapaan”

Tanemura on tarkoitus olla keskustelu-ohjelma ja nimikirjoitus istunnon tapahtumassa. Jos haluat tietää lisää hänestä, voit vierailla “Guest of Honor”-sivullamme.

Itaru Hinoue

Itaru Hinoue on osakalainen taidejohtaja ja kuvittaja. Hän on yksi VisualArtsin Key Studion perustanneista jäsenistä. Jos olet innokas fani anime ja visuaalisia novelleja, voit varmasti tietää hänet Air, Clannad ja Kannon. Tässä on viesti Hinoue itse: 

“Vuonna 2016 lopetin pitkäaikaisen työni Keyssä ja työskentelen tällä hetkellä freelance-kuvittajana. Esimerkkejä teoksistani ovat Clannad ja Kanon. Olen todella iloinen, että osallistun tapahtumaan Suomessa! Odotan innolla tapaamistanne!”

Kumi Tanioka

Kumi Tanioka on hiroshimalainen pianovirtuoosi. Säveltäjänä hänen musiikkinsa tunnetaan ympäri maailmaa eri soittimia varten. Piano on kuitenkin edelleen hänen suosikkinsa.

REIKA

Animeconissa suomalaiset hoitajat tuntevat jo REIKA:n cosplayerina. Hän on palaava vieras, joka esittelee jälleen hänen uskomaton puvut kokouksessa. 

Jokaisella vieraalla on oma keskusteluohjelma, jossa voit saada vastauksia kysymyksiisi. Voit lähettää kysymyksesi 1.10.2017–1.11.2017. Kysymykset kootaan ja käsitellään talk-ohjelmassa.

Floor hotellit

Vierailijana saat tilaisuuden ostaa lipun lattiamajoitukseen tapahtuman aikana. Liput ovat saatavilla 3.11. Lisätietoja tästä saat “Majoitus”-sivulta.

Taidegalleria ja myyntipiste

Pääsisäänkäynnin Logomo-aulassa on myyntitiskihuone, joka on jaettu 6 alueeseen. Jokainen myyntialue myydään hintaan 240 € + ALV. Sen pinta-ala on 4 m², ja siinä on pöytä ja kaksi tuolia. Lisätilasta veloitetaan 60 € + ALV /neliö. 

Samaan aikaan taidekatu löytyy Logi 1 ja 2 salia. Paikkoja myydään 22.9. Paikat jaetaan ostotilauksen perusteella. Jokainen taidekadun tila on hinnoiteltu hintaan 75 € (sisältäen 24 % ALV) UMICON-lipulla sekä pöydällä ja tuolilla. Lisätietoja voi suunnata “Art Street”-sivulle.

Toiminta Anime Kokouksissa

Seuraavassa on joitakin toimintoja, joista voit nauttia anime-kokouksessa:

Ota valokuvia

Varmasti, kun kävelet ympäri huomaat väkijoukon cosplayers. Voit ottaa kuvan, jossa on joitakin suosikkihahmojasi. Varmista, että sinulla on muisto muistoksi tapahtuman!

Cosplay 

Sinulla on mahdollisuus cosplay tai ei. Varmasti, se on oikea aika ylpeillä suosikki anime merkki – ilman sitä tarvitse olla Halloween kausi!

Osallistu paneelit

Tutustu vieraslista ja löytää mielenkiintoisia puhujia, jotka ovat paneeli keskusteluja. Etsi aikataulu etukäteen ja voit lähettää oman kysymyksen. Jos ei, voit kuunnella kokenut kirjailija, tuottaja tai taiteilija puhua teollisuuden.

Tutustu uusiin ihmisiin

Tänä aikana kaikki anime ystäville kootaan yhdellä alueella. On vihdoin aika voit tavata uusia ihmisiä, jotka jaat samanlaisia etuja! Älä pelkää puhua ihmisille ja saada uusia ystäviä.

Katso anime

There will be anime screenings that you can watch in the event. Make sure to check the schedule so that you can make your itinerary and attend your desired programs.  

Löydä suosikkiartistisi

Selvitä, pääsikö suosikkiartistisi vieraslistalle! Jos näin on, sinun pitäisi ehdottomasti tuoda manga kopio ja on se allekirjoitettu.

Osallistu peleihin ja kilpailuihin

Älä pelkää kokeilla pelejä ja kilpailuja, saatat vain tuoda kotiin palkinnon!

Vinkkejä Ensikertalaisille Anime Convention

Jos se on ensimmäinen kerta osallistua anime yleissopimuksen, tässä on muutamia vinkkejä kannattaa pitää mielessä:

Tee tarvittavat valmisteet

Ennen kokoukseen osallistumista sinun tulee tehdä tarvittavat valmistelut. Sinun täytyy selvittää, miten mennä sijaintiin, mitä kohteita sinun pitäisi tuoda ja jakaa talousarvion menoja. Tämän kaltaisen tapahtuman aikana saatat unohtaa noudattaa sääntöjäsi, mutta kokeile mahdollisimman paljon.

Hyödynnä cosplayta

Anime-tapahtuman aikana voit odottaa, että useimmat ihmiset ovat pukeutuneet. Päälle, että näet myös ammatillinen cosplayers jotka voit ottaa kuvia! Jos sinulla on suosikki anime merkki, voit harkita pukeutuminen kuin ne. Nyt on vihdoinkin aika loistaa! Kokeile sitä ja voit vain nauttia siitä.

Ole kohtelias

Anime-konferensseissa tulee varmasti olemaan yleisöä. Varmista, että pysyt kohteliaasti ja kunnioittavana linjat, keskustelut ja ohjelmat. Anna kaikkien pitää hauskaa!

Pidä vain hauskaa.

Loppujen lopuksi kaikki on pohjimmiltaan vain hauskaa. Nauti päivästä ja ole vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, joiden kanssa jaat samanlaisia kiinnostuksen kohteita. Pidä mieli avoimena ja ole yhteydessä muihin.

Tiesitkö sinä?

Seuraavassa on joitakin mielenkiintoisia faktoja anime ja manga yleissopimukset, jotka sinun pitäisi tietää:

 • Vuonna 1975 tokiossa tapahtui ensimmäinen animekokous, jossa oli yhteensä 700 ihmistä. Tapahtuma oli comiket faneille dōjinshi tai itse julkaistuja teoksia. 
 • Comiket on Japanin suurin animekokous, ja se tapahtuu kahdesti vuodessa – kesällä ja talvella. 
 • Vuodesta 1996 comiketin tapahtumapaikka on Tokion Big Sight tai Tokion kansainvälinen messukeskus. 
 • Anime yleissopimukset otettiin käyttöön Yhdysvalloissa 1980-luvun alussa. 
 • Cosplay on yksi suurimmista nähtävyyksistä anime kokouksessa. 
 • Ennen kuin tulet anime-kokoukseen, on parasta olla suunnitelma! Kun meri manga ja uutuus kohteita, voit varmasti mennä rikki! 
 • Yhdessä Comiket, kaksi muuta suurinta anime yleissopimukset Japanissa ovat AnimeJapan ja Jump Festa.