Cosplayaiheiset ohjelmat

Cosplayesitykset 2.0 – Jutellaanpa hetki äänistä ja valoista

la 13:00 - 14:00
Huone: Move 2 Auditorio
Suomessa aletaan olla jo päästy siihen pisteeseen, ettei esityskisoissa aina olla selkä katsomoon päin, ja muutenkin ihan mukiinmeneviä skittejä on nähty. Tässä ohjelmassa keskitytään juuri siihen, että viedään homma askelta pidemmälle. Miten valoilla ja äänellä saadaan kikkailtua esitykseen syvyyttä? Miten saada äänitettyä skitti, missä ei ole pelkkää kohinaa? Tule kuulemaan ja kertomaan omat tärppisi!

Worblatyöpaja

la 13:00 - 15:00
Huone: Goto 33 Paja

Behind the scenes – cosplaymusiikkivideoiden taikaa

la 16:00 - 17:00
Huone: Move 1
Pukuja, näyttelyä ja kameran taikaa. Cosplaymusiikkivideot ovat parhaimmillaan kaikkea, mitä cosplaylta voi vain toivoa ja niillä herätetään jopa kokonaisia maailmoja henkiin. Aivan hetkessä eivät videot kuitenkaan synny. Tarvitaan käsikirjoitus, kuvauspäiviä, lokaatiot, näyttelijät, kamera ja kaiken huippuna ohjelma, jolla leikata video. Luennolla käsittelemme cosplaymusiikkivideoiden tekoa aina käsikirjoituksesta editointipöydälle ja pohdimme, mitä ongelmia niitä tehdessä voi joutua ratkomaan.

Pienen budjetin cosplay

la 16:00 - 17:00
Huone: Move 2 Auditorio
Pohdiskelua ja esimerkkejä asujen tekemisestä pienemmällä budjetilla! Millaisia materiaaliaarteita tarjoavat esim. kirpputorit, kierrätyskeskukset ja FB:n roskalavaryhmät? Kuinka tehdä armoreita tai proppeja ilman kallista Worblaa? Tule katsomaan ja kuuntelemaan, ja säästä seuraavassa cossissasi! Näytillä myös tekemiämme esimerkkiproppeja.

The Nordic Cosplay Championship – Suomijuntit Ruottii

su 11:00 - 12:00
Huone: Move 1
Ohjelmassa käydään läpi Suomen edustajan kokemuksia cosplayn Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista. Millaista on kisaaminen Ruotsin Närconin ulkolavalla? Entä mitä kaikkea sisältyy nelipäiväiseen kisamatkaan, jossa Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti ottavat mittaa toistensa lavakarismasta ja puvunloihtimistaidoista!

Cosplaydeitti

su 11:30 - 13:00
Huone: M-Sali
Haluatko nähdä deitin? Siitä tulee ihan mahtavaa! Talvisen conin kunniaksi meno on aivan huurteista! Jätä taaksesi yksinäisyys ja ota osaa Umiconin leikkimieliseen seuranhakuohjelmaan, Cosplaydeittiin, tai tule katsomaan millaisia pareja tällä kertaa muodostuu!

Klikkaa ennakkoilmoittautumiseen tästä.

Cosplaykisa

su 13:00 - 15:00
Huone: M-Sali
Ohjelmaan haetaan maksuttomat paikkaliput tapahtuman infopisteeltä.