Anime- ja manga-ohjelmat

Taikatyttöjä ja väriteoriaa

la 11:00 - 12:00
Huone: VR Teatteri
Miksi taikatyttösarjan päähenkilö on aina pinkki? Miksi punainen taikatyty pitää usein ruoasta ja miksi sininen tiimin jäsen on aina se kainoin? Ohjelma käsittelee yhden naisen empiiristä tutkimusta taikatyttösarjojen hahmoihin liitettyjen värien taustoihin ja konnotaatioihin, ja sovellamme väriteoriaa tiettyihin hahmostereotypioihin.

Full moon wo sagashite – Miksi minua itkettää niin paljon? K-16

la 12:00 - 13:00
Huone: Move 1
Miksi kuumat ja suolaiset kyyneleet valuvat pitkin poskiasi kun luet tätä upeaa shoujosarjaa? Haluatko tulla kuuntelemaan muisteloa siitä, millaisia traagisia ihmiskohtaloita tämä sarja oikein sisälsikään? Luennoitsijamme pyrkii omien hallitsemattomien tunteidensa kautta vastaamaan näihin ja muihin tuskaisiin kysymyksiin. Luento sisältää valtavasti spoilereita.

Digimon Adventure – TRIstiriitojen reboot

la 13:00 - 14:00
Huone: VR Teatteri

Tanoshii Mūmin Ikka: Bōken Nikki, hahmot rikki

la 14:00 - 15:00
Huone: VR Teatteri
Muumilaakson tarinoiden (Tanoshii Mūmin Ikka) tarinakaava päättyy tyylikkäästi jaksoon 76. Niisku saa lentohärvelinsä valmiiksi, Aliisa lähtee Noitavuorelle ja Muumipeikko painuu talviunille hyvästeltyään Nuuskamuikkusen. Suomessa sarja ei valitettavasti pääty tähän, ja 25 seuraavaa jaksoa (Japanissa nämä tunnetaan erillisenä sarjana, TMI: Bōken Nikki) sijoittuu aivan toisenlaiseen Muumilaaksoon. Suurin osa katsojista jättää nämä viimeiset jaksot katsomatta. Mutta miksi?

Tällä luennolla pureudutaan viimeisiin muumijaksoihin ja katsotaan, miten tämä sarja pilaa Muumilaakson tarinoiden hahmokaartin lähestulkoon tunnistamattomaksi.

Anime muuttaa elämää

la 14:00 - 15:00
Huone: Move 1
Oletko ikinä miettinyt, miten paljon anime ja siitä kiinnostuminen voi muuttaa elämää? Luennolla käsitellään tätä kysymystä eri osa-alueiden kautta.

Yoshiyuki Tomino: Muutakin kuin Gundamia

la 14:00 - 15:00
Huone: Move 2 Auditorio
Yoshiyuki Tomino on tunnettu Mobile Suit Gundam -sarjan luojana, mutta entäs miehen muu tuotanto? Tässä ohjelmassa esitellään mm. Tominon ohjaajauran aloittanut Tezuka-adaptaatio Umi no Triton, "Kill'em all"-liikanimen alkulähteenä pidetty Zambot 3 sekä humoristinen jättiläisrobotti-western Xabungle. Luvassa on keijuja, universumin loppu, apinatanssia sekä Clint Eastwood, suunnilleen tuossa tärkeysjärjestyksessä.

Jäeger!

su 10:00 - 11:00
Huone: VR Teatteri
Attack on Titan on viime vuosien parhaimpia mangasarjoja – ja nyt kerron, miksi. Hajime Isayaman manga kuvaa sen, mitä me näemme painajaisissamme öisin. Tarina pelottaa ja kiinnostaa ihmisiä. Mutta mitä alamme käsittää tarinan edetessä? Tämä luento sisältää syviä hahmoanalyysejä, sarjan tulevaisuuden näkymiä sen jo jättämistä vihjeistä ja keskustelua mahdollisesta loppuratkaisusta. Tuon esille tuoreimmat teoriat, omani mukaan lukien, ja punnitsemme yhdessä niiden todennäköisyyden. Luento käsittelee myös tarinan musertavaa kehityskaarta ja juonenkäänteitä, mutta totaalisen järkyttymisen lisäksi tarkoitus on myös nauraa.

Mahō Shōjo genrenä

su 11:00 - 13:00
Huone: Move 1
Mitä on mahō shōjo? Miksi se on niin suosittu genre? Luennossa puhutaan mahō shōjosta, siitä mikä on tehnyt siitä niin suositun, sekä animeista ja mangoista, jotka tekivät tästä genrestä sen mitä se on tänään. Keskustelemme myös siitä, miten tämä genre on vaikuttanut niin anime-industryyn kuin maailmaankin. Luennolle ovat tervetulleita juuri genreen tutustuneet anime- ja mangafanit sekä aiheesta kiinnostuneet henkilöt, ja kaikki siitä välistä!

So is your taste in anime trash?

su 12:00 - 13:00
Huone: Move 2 Auditorio
Do you have a couple of shows under your belt? Have you wondered if the anime you like is good? What is this "good" anime anyway? Can you eat it? No. You can, however, come and join as I intend to find out. The "what is good" part that is.

Katkerat tädit

su 13:00 - 15:00
Huone: VR Teatteri
Tuntuuko sinustakin olevan yhä vaikeampaa löytää katsomisen arvoista animea? Pilaako kapitalismi ja tuotteistaminen lähes kaiken? Tule kuuntelemaan yli vuosikymmenen harrastaneiden tätien analysointia, mietteitä ja valitusta nykypäivän teoksista. Lähtökohtana omat mielipiteet ja kokemukset; ohjelmaa ei kannata ottaa liian vakavasti. Omien ajatuksien ja mielipiteiden jakaminen on sallittua ja toivottua.