Anime- ja manga-ohjelmat

Digimon Adventure Tri - Julisteiden julistukset

la 13:00 - 14:00
Huone: VR Teatteri
Digimon Adventure Tri -sarja on muutaman vuoden ajan saanut Diginatiivit ja Digimon-nostalgikot odottelemaan jännittyneinä Valittujen lasten uusia seikkailuja ja juonikoukeroita. Jo ilmestyneet elokuvat ovat tuottaneet sarjan katsojille sekä ilon hetkiä, karvaita pettymyksiä että suuria kysymyksiä vailla vastauksia. Tällä luennolla kaksi Digi-intoilijaa pohtii, minkälaisia mielikuvia jokaisen elokuvan julisteet ja teaserit ovat herättäneet ja miten ne ovat voineet vaikuttaa elokuvien saamaan vastaanottoon fanien keskuudessa. Käsittelemme kaikkia ilmestyneitä elokuvia ja toukokuussa ilmestyvää viimeistä elokuvaa, joten spoilerivaroitus annettakoon!

Tanoshii Mūmin Ikka: Bōken Nikki, hahmot rikki

la 14:00 - 15:00
Huone: VR Teatteri
Muumilaakson tarinoiden (Tanoshii Mūmin Ikka) tarinakaava päättyy tyylikkäästi jaksoon 76. Niisku saa lentohärvelinsä valmiiksi, Aliisa lähtee Noitavuorelle ja Muumipeikko painuu talviunille hyvästeltyään Nuuskamuikkusen. Suomessa sarja ei valitettavasti pääty tähän, ja 25 seuraavaa jaksoa (Japanissa nämä tunnetaan erillisenä sarjana, TMI: Bōken Nikki) sijoittuu aivan toisenlaiseen Muumilaaksoon. Suurin osa katsojista jättää nämä viimeiset jaksot katsomatta. Mutta miksi?

Tällä luennolla pureudutaan viimeisiin muumijaksoihin ja katsotaan, miten tämä sarja pilaa Muumilaakson tarinoiden hahmokaartin lähestulkoon tunnistamattomaksi.

Anime muuttaa elämää

la 14:00 - 15:00
Huone: Move 1
Oletko ikinä miettinyt, miten paljon anime ja siitä kiinnostuminen voi muuttaa elämää? Luennolla käsitellään tätä kysymystä eri osa-alueiden kautta.

Yoshiyuki Tomino: Muutakin kuin Gundamia

la 14:00 - 15:00
Huone: Move 2 Auditorio
Yoshiyuki Tomino on tunnettu Mobile Suit Gundam -sarjan luojana, mutta entäs miehen muu tuotanto? Tässä ohjelmassa esitellään mm. Tominon ohjaajauran aloittanut Tezuka-adaptaatio Umi no Triton, "Kill'em all"-liikanimen alkulähteenä pidetty Zambot 3 sekä humoristinen jättiläisrobotti-western Xabungle. Luvassa on keijuja, universumin loppu, apinatanssia sekä Clint Eastwood, suunnilleen tuossa tärkeysjärjestyksessä.

Jäeger!

su 10:00 - 11:00
Huone: VR Teatteri
Attack on Titan on viime vuosien parhaimpia mangasarjoja – ja nyt kerron, miksi. Hajime Isayaman manga kuvaa sen, mitä me näemme painajaisissamme öisin. Tarina pelottaa ja kiinnostaa ihmisiä. Mutta mitä alamme käsittää tarinan edetessä? Tämä luento sisältää syviä hahmoanalyysejä, sarjan tulevaisuuden näkymiä sen jo jättämistä vihjeistä ja keskustelua mahdollisesta loppuratkaisusta. Tuon esille tuoreimmat teoriat, omani mukaan lukien, ja punnitsemme yhdessä niiden todennäköisyyden. Luento käsittelee myös tarinan musertavaa kehityskaarta ja juonenkäänteitä, mutta totaalisen järkyttymisen lisäksi tarkoitus on myös nauraa.

Mahō Shōjo genrenä

su 12:00 - 13:00
Huone: Move 1
Mitä on mahō shōjo? Miksi se on niin suosittu genre? Luennossa puhutaan mahō shōjosta, siitä mikä on tehnyt siitä niin suositun, sekä animeista ja mangoista, jotka tekivät tästä genrestä sen mitä se on tänään. Keskustelemme myös siitä, miten tämä genre on vaikuttanut niin anime-industryyn kuin maailmaankin. Luennolle ovat tervetulleita juuri genreen tutustuneet anime- ja mangafanit sekä aiheesta kiinnostuneet henkilöt, ja kaikki siitä välistä!

So is your taste in anime trash?

su 12:00 - 13:00
Huone: Move 2 Auditorio
Do you have a couple of shows under your belt? Have you wondered if the anime you like is good? What is this "good" anime anyway? Can you eat it? No. You can, however, come and join as I intend to find out. The "what is good" part that is.